/>

Prosjektet vårt; "Det spirer og gror"

Vi er midt i februar, og merker at dagene har blitt lysere! Det gjør godt for kropp og sjel, og gjør også at vi kan begynne å tenke på våren, drivhuset og kjøkkenhagen. Det er mye planting og ulike spireprosjekter på gang rundt på huset nå. Det spirer og gror i vinduskarmene!

Det meste av frø puttes i jorda, og vi følger prosessen tett. Vi har blitt veldig glad i å så ulike frø i glasskrukker og gjennomsiktige potter. Da kan vi se røttene utvikle seg, og følge plantens vekst både over og under jordoverflata.

  

Vi har spireprosjekter også med forskjellig avskjær og rester fra kjøkkenet. Løk, purreløk, hvitløk vårløk, gulerøtter og ananas står i vann, og vi venter spent på om det skjer noe. Vi ser at løkplantene spirer fort! Ellers har det blant annet blitt sådd popcorn, solsikker, tomater, blomkarse og sukkererter.

 

Et annet morsomt spireprosjekt er kvister fra forskjellige busker og trær. De har blitt satt i vann inne, og har virkelig gitt oss noe å følge med på. Kvistene har raskt utviklet både knopper, blader og blomster, til stor glede og forbauselse for barna. Noen trodde først at kvistene var døde, men de våknet raskt til liv når de fikk vann, varme og lys.

 

Noen dager nå i februar har vi hatt skikkelig vårvinter! Solen har varmet og snøen har smeltet. Under snøen har vi oppdaget alt det vi ikke har sett på en stund. Grønn og myk mose, blader og en hel verden som bare venter på at frosten skal slippe taket.

 

Fortsatt er det vinter, men vi kjenner vårfornemmelsene litt mer for hver dag!